Kacper Stawiński

Kacper Stawiński

Отклучување на моќта на социјалните медиуми: Градење на вашиот личен и професионален бренд

Во постојано развивање на пејзажот на дигиталната ера, социјалните медиуми се појавија како моќна алатка која го обликува начинот на кој комуницираме, поврзуваме и го градиме нашето онлајн присуство. Поважно од кога било е да се биде добро упатен во…

Водечки социјални мрежи за младински работници

Водечките социјални мрежи обично се достапни на повеќе јазици и им овозможуваат на корисниците да се поврзат со пријатели или луѓе преку географски, политички или економски граници. Сега се проценува дека сајтовите за социјално вмрежување имаат 3,6 милијарди корисници, а…

Трендови на социјалните мрежи кај младите

Светот со сме опкружени се менува од ден на ден, така што постојаниот развој на дигиталниот свет, кој сакале или не, е присутен во нашето секојдневие, не треба да биде збунувачки. Поради овој динамичен и неконтролиран развој на алатки како…

Револуцијата на вештачката интелигенција во младинската работа

Во раздвижениот свет на младинската работа, каде што секоја врска е шанса да се направи разлика, се случува тивка револуција – подемот на вештачката интелигенција (ВИ). Дозволете ми да споделаме приказна за тоа како вештачката интелигенција ја менува играта за…

Моќта на алатките на Интернет

Тековниот свет е во власт на интернет алатките и неговите различни видови апликации. Сè повеќе научници се фокусираат на оваа тема и нејзиното влијание врз нашето однесување. Одгледувањето генерации веќе станаа специјалисти во оваа област. Користењето и прекумерното искористување од…

Развој на вештини: Младинските работници го ослободуваат потенцијалот

Во сложената таписерија на развојот на младите, центарот на вниманието на трансверзалните вештини никогаш не бил посветлен. Како што младите поединци тргнуваат на своето патување низ адолесценцијата, водството на младинските работници станува светилник, осветлувајќи го патот кон сеопфатен раст. Надвор…

Прв меѓународен проектен состанок

Првиот транснационален партнерски состанок на проектот „Академија на младински работници 2“; се одржа во Лоѓ на 5-6 мај 2022 година. Тоа беше можност да запознааат новите партнери, но најмногу од сè средбата беше посветена на натамошната имплементација на проектот. Важно…

Значењето на младите во културните активности

Важноста на културните настани никогаш не се променила во нашите цивилизации. Тие ја поттикнуваат заедницата со прикажување разновидност и почитување на традициите. Она што можеме да го пропуштиме е клучната улога што ја имаат младите во културните настани и зошто…